PMD afval

Helaas worden er de laatste maanden regelmatig ladingen PMD afgekeurd, zelfs tot 4300 kilo! Dit komt omdat de sorteerinstallatie bij de verwerker is ingericht voor de verwerking van huishoudelijk PMD. Wanneer er teveel vervuiling tussen het PMD afval zit verstoort dit het proces en volgt er afkeur. Afgekeurde ladingen PMD worden tegen hoge kosten als restafval verwerkt en daarmee gaat herbruikbaar materiaal verloren.

We willen de afkeur van ladingen PMD afval voorkomen. En dat kunnen we niet alleen. Het op een goede manier scheiden van het PMD afval blijft dus belangrijk. Helpt u ons mee?

Wat we bijvoorbeeld tegenkomen (wat niet bij het PMD afval thuis hoort) zijn: elektra bedrading, delen van tuinstoelen, speelgoed, geplastificeerde en kartonnen multomappen, reiskoffers, glasverpakkingen en GFT-afval. Deze voorwerpen kunnen prima aangeleverd worden op het Afvalbrengpunt (Fuutweg 25 Nijverdal). Verder behoren landbouwplastic en bijvoorbeeld grote kunstmestzakken ook niet tot het huishoudelijk PMD maar vallen onder de categorie bedrijfsafval en kunnen veelal bij de branche ingeleverd worden.
Ook kan het gebruik van niet doorzichtige plastic zakken om het PMD in te verzamelen afkeur tot gevolg hebben, omdat de verwerker de inhoud van de zak niet kan vaststellen.

Afval goed scheiden levert iedereen wat op, meer milieuwinst tegen minder kosten. Kijk ook op: https://www.afvalscheidingswijzer.nl/

Meer informatie? Bekijk de ook de pagina op onze website: https://www.hellendoorn.nl/wonen-leven/afval/pmd/

Voor inlichtingen kunt u terecht bij het KlantContactCentrum van de gemeente Hellendoorn. Telefonisch: 0548- 630 214 of per mail: gemeente@hellendoorn.nl

Bron: Facebookpagina Gemeente Hellendoorn