HOi media

Nijverdaller Etzel Steinhage wordt per 1 januari de nieuwe bestuursvoorzitter van HOi, de lokale publieke omroep van de gemeente Hellendoorn. “Met HOi gaan we een nieuwe fase in en daar hoort een nieuw gezicht bij”, aldus aftredend bestuursvoorzitter Ton Brinker.

Binnen HOi is de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan een fusie met de lokale omroepen uit de gemeenten Hof van Twente, Rijssen-Holten en Wierden. Die fusie is inmiddels afgeketst, omdat de gemeente Hof van Twente op het laatste moment niet wilde meewerken. “Inmiddels hebben we besloten dat HOi zelfstandig verder gaat, aldus de nieuwe voorzitter Etzel Steinhage. In de komende periode gaan we werken aan een financieel gezonde en toekomstbestendige lokale publieke omroep, die de Hellendoornse gemeenschap via radio, televisie en internet wil bedienen met zowel actueel nieuws als opiniërende programma’s.”

Brinker blijft voorlopig nog wel deel uitmaken van het HOi bestuur, dat verder bestaat uit Anton Vette en Jaap Calkhoven.